Tune seems off

  1. Green82

    Green82 Senior Member

    Joined:
    Nov 6, 2017
    Posts:
    619
    Thanked:
    165
    Location:
    Oklahoma
    Car(s):
    2017 civic hatchback sport
    When I first installed ktuner my car run great and could fell the power right away.
    But I recently went back to stock for service work . Before putting the 19/21 tune back on in updated the ktuner v2 and now my car does.not drive the same as it did. Power seem to lag before I feel it.

    Is there anything they changed with the update that would cause this?
     
  2. gtman

    gtman Senior Member

    Joined:
    Oct 27, 2015
    Posts:
    3,759
    Thanked:
    3,586
    Occupation:
    Worker
    Location:
    MD
    Car(s):
    2017 Cosmic Blue Civic EX-L
    Are you using the same quick adjustments and enables as before?
     
  3. OP
    Green82

    Green82 Senior Member

    Joined:
    Nov 6, 2017
    Posts:
    619
    Thanked:
    165
    Location:
    Oklahoma
    Car(s):
    2017 civic hatchback sport
    I just used the base starter before.
    I never adjusted anything but when I first had it on my car there was no boost by gear.
     
  4. gtman

    gtman Senior Member

    Joined:
    Oct 27, 2015
    Posts:
    3,759
    Thanked:
    3,586
    Occupation:
    Worker
    Location:
    MD
    Car(s):
    2017 Cosmic Blue Civic EX-L
    Just a thought. Check to see if all the quick boost by gear settings are set to "disabled".
     
  5. KTuner

    KTuner Senior Member
    Elite Sponsor

    Joined:
    Jul 10, 2017
    Posts:
    1,564
    Thanked:
    1,992
    Occupation:
    Engineer
    Location:
    Chandler, Arizona
    First Name:
    J.R.
    Car(s):
    2017 Si
    Updating the V2 does not affect the tune. It'd be the same. If the dealer filled up your tank they likely used 87.
     
  6. OP
    Green82

    Green82 Senior Member

    Joined:
    Nov 6, 2017
    Posts:
    619
    Thanked:
    165
    Location:
    Oklahoma
    Car(s):
    2017 civic hatchback sport
    my dealer dont do anything extra but wash the car.
    I had to clear all my tunes off the ktuner when it failed to flash to factory because it was stuck in recovery mode and car would not start. i had that issuse all day till i got a email from you guys saying to clear the tunes and that worked. so the tune i downloaded this time was after a update
     
  7. KTuner

    KTuner Senior Member
    Elite Sponsor

    Joined:
    Jul 10, 2017
    Posts:
    1,564
    Thanked:
    1,992
    Occupation:
    Engineer
    Location:
    Chandler, Arizona
    First Name:
    J.R.
    Car(s):
    2017 Si
    Loading the same base tune as before with the same settings selected would produce the same result as before, whether you cleared tunes or not, updated software or not, etc.
     
  8. 10civics

    10civics Senior Member

    Joined:
    Jul 9, 2018
    Posts:
    112
    Thanked:
    25
    Location:
    civicville, IL
    First Name:
    bo peep
    Car(s):
    civic
    what service did they perform ?
     
  9. OP
    Green82

    Green82 Senior Member

    Joined:
    Nov 6, 2017
    Posts:
    619
    Thanked:
    165
    Location:
    Oklahoma
    Car(s):
    2017 civic hatchback sport
    just a oil change
     
  10. OP
    Green82

    Green82 Senior Member

    Joined:
    Nov 6, 2017
    Posts:
    619
    Thanked:
    165
    Location:
    Oklahoma
    Car(s):
    2017 civic hatchback sport
    well today i had some extra time off and decided to look at my tune.
    and found out why it was not running the same as before in the setting on the V2 i saw the option to unlock and funny enough it unlocked the ktuner.
    so all this time that i thought my tune was not the same it was because i guess it failed to flash lol.
    lesson learned to double check everything
     
  11. KTuner

    KTuner Senior Member
    Elite Sponsor

    Joined:
    Jul 10, 2017
    Posts:
    1,564
    Thanked:
    1,992
    Occupation:
    Engineer
    Location:
    Chandler, Arizona
    First Name:
    J.R.
    Car(s):
    2017 Si
    If the option to unlock is there the last thing flashed was factory!
     
  12. OP
    Green82

    Green82 Senior Member

    Joined:
    Nov 6, 2017
    Posts:
    619
    Thanked:
    165
    Location:
    Oklahoma
    Car(s):
    2017 civic hatchback sport
    @KTuner when i unlocked it and hooked to my computer its wanting me to setup again. but it is getting stuck on uploading and will not complete.
    Any way to fix this
     
  13. KTuner

    KTuner Senior Member
    Elite Sponsor

    Joined:
    Jul 10, 2017
    Posts:
    1,564
    Thanked:
    1,992
    Occupation:
    Engineer
    Location:
    Chandler, Arizona
    First Name:
    J.R.
    Car(s):
    2017 Si
    If it's unlocked it's not going to set it up. You need to be locked to do so.
     
  14. OP
    Green82

    Green82 Senior Member

    Joined:
    Nov 6, 2017
    Posts:
    619
    Thanked:
    165
    Location:
    Oklahoma
    Car(s):
    2017 civic hatchback sport
    its locked but its trying to do the setup for the factory tune before i can download a tune. but no matter how many times i try it will not complete the upload.
    I even updated the program from the website hoping that would help but still no go
     
  15. KTuner

    KTuner Senior Member
    Elite Sponsor

    Joined:
    Jul 10, 2017
    Posts:
    1,564
    Thanked:
    1,992
    Occupation:
    Engineer
    Location:
    Chandler, Arizona
    First Name:
    J.R.
    Car(s):
    2017 Si
    Feel free to reach out to support by email.
     
Loading...

Share This Page

Loading...