Brake/Electric Parking brake problem

  1. ttballs51186

    ttballs51186 Member

    Joined:
    Feb 19, 2019
    Posts:
    7
    Thanked:
    5
    Location:
    California
    First Name:
    Tyler
    Car(s):
    2018 Honda Civic Si sedan 1.5T
    I purchased 2018 Civic Si 1.5T brand new! I was so excited that I put in a cold air intake, and got a new sound system (Amp/Subwoofer). I got the car tuned (Stock tune) Hondata. After driving for about 250-500 miles, the car starts coding. Electric Parking brake problem, brake system problem, hill start assist problem, brake hold system problem are the codes showing on my dash. I took it into Honda, and they did a software update. Got rid of the problem, for about a week, then those codes happened all over again. Took it again back to Honda and they repeated the process.... now it’s happened a third time and I have no idea why. Could it possibly be the wiring from the subwoofer? I’m curious if anyone else has had this problem.
     
  2. swah_fk7

    swah_fk7 Regamaster King

    Joined:
    Mar 31, 2018
    Posts:
    705
    Thanked:
    382
    Occupation:
    Rolling JDM Parts Catalog
    Location:
    Miami, FL
    First Name:
    Martin
    Car(s):
    2019 Honda Civic Si Coupe, 2017 Honda Civic Hatchback Sport Touring
    When you flash you'll always have those 3 errors. It'll eventually go away.
     
  3. OP
    OP
    ttballs51186

    ttballs51186 Member

    Joined:
    Feb 19, 2019
    Posts:
    7
    Thanked:
    5
    Location:
    California
    First Name:
    Tyler
    Car(s):
    2018 Honda Civic Si sedan 1.5T
    You just made my day. I hope that’s the case. Thank you
     
  4. amirza786

    amirza786 Senior Member

    Joined:
    Oct 4, 2018
    Posts:
    3,105
    Thanked:
    2,971
    Occupation:
    Director of IT
    Location:
    California
    First Name:
    A
    Car(s):
    2006 Camry SE V6, 2013 Toyota Sienna LE, 2018 Honda Civic Si (SOLD), 2010 Lexus IS 350 Sport
    I've been on the TSP Stage 1 tune for over 10K and I have never once had any errors codes popping up
     
  5. swah_fk7

    swah_fk7 Regamaster King

    Joined:
    Mar 31, 2018
    Posts:
    705
    Thanked:
    382
    Occupation:
    Rolling JDM Parts Catalog
    Location:
    Miami, FL
    First Name:
    Martin
    Car(s):
    2019 Honda Civic Si Coupe, 2017 Honda Civic Hatchback Sport Touring
    In my previous car, the 2017 civic hatchback whenever I would flash I would get 2-3 different error codes and they would clear up after driving for a few.
    In my new car, I don't recall getting any errors.
     
    amirza786 thanked this.
  6. swah_fk7

    swah_fk7 Regamaster King

    Joined:
    Mar 31, 2018
    Posts:
    705
    Thanked:
    382
    Occupation:
    Rolling JDM Parts Catalog
    Location:
    Miami, FL
    First Name:
    Martin
    Car(s):
    2019 Honda Civic Si Coupe, 2017 Honda Civic Hatchback Sport Touring
    Are those features still functioning? The brakehold and electric e brake?
     
  7. amirza786

    amirza786 Senior Member

    Joined:
    Oct 4, 2018
    Posts:
    3,105
    Thanked:
    2,971
    Occupation:
    Director of IT
    Location:
    California
    First Name:
    A
    Car(s):
    2006 Camry SE V6, 2013 Toyota Sienna LE, 2018 Honda Civic Si (SOLD), 2010 Lexus IS 350 Sport
    It's probably the CAI causing the codes. Just a guess
     
  8. OP
    OP
    ttballs51186

    ttballs51186 Member

    Joined:
    Feb 19, 2019
    Posts:
    7
    Thanked:
    5
    Location:
    California
    First Name:
    Tyler
    Car(s):
    2018 Honda Civic Si sedan 1.5T
    No. They are not functioning. Sport works, but not brake/hold
     
  9. swah_fk7

    swah_fk7 Regamaster King

    Joined:
    Mar 31, 2018
    Posts:
    705
    Thanked:
    382
    Occupation:
    Rolling JDM Parts Catalog
    Location:
    Miami, FL
    First Name:
    Martin
    Car(s):
    2019 Honda Civic Si Coupe, 2017 Honda Civic Hatchback Sport Touring
    That's very odd. Those two things are right next to eachother. Have you ever taken apart the center console? To install a shiftboot or anything like that? Seems like a physical problem with the buttons / harness.
     
  10. takierosales

    takierosales Member

    Joined:
    Jun 17, 2019
    Posts:
    46
    Thanked:
    5
    Location:
    Philippines
    First Name:
    Romeo Martin
    Car(s):
    2017 Honda Civic 1.8e
    Same issues with mine. Goes away for awhile then it goes back! Were you able to resolve it?
     
  11. OP
    OP
    ttballs51186

    ttballs51186 Member

    Joined:
    Feb 19, 2019
    Posts:
    7
    Thanked:
    5
    Location:
    California
    First Name:
    Tyler
    Car(s):
    2018 Honda Civic Si sedan 1.5T
    I have gone to Honda 4 times.... it just came back on.... AGAIN! The car has 32,068 miles on it. I have PRL CAI and I have gotten a 12” subwoofer with amp installed professionally (paid top dollar). Honda tells me that it has nothing to do with Colda Air Intake or wiring from subwoofer, and they are continuing to have warranty cover it. But I’m at my wits end. This is the fifth time I have to take it in again.can you please message me if your Honda finds the problem? Same goes for me if I find out the problem.
     
    [email protected] thanked this.
  12. takierosales

    takierosales Member

    Joined:
    Jun 17, 2019
    Posts:
    46
    Thanked:
    5
    Location:
    Philippines
    First Name:
    Romeo Martin
    Car(s):
    2017 Honda Civic 1.8e
    Lol im going in for the 3rd time later. So it hasnt been resolved yet. Will update you. Im bugged off as well!
     
  13. OP
    OP
    ttballs51186

    ttballs51186 Member

    Joined:
    Feb 19, 2019
    Posts:
    7
    Thanked:
    5
    Location:
    California
    First Name:
    Tyler
    Car(s):
    2018 Honda Civic Si sedan 1.5T
    I will say that the 4th time I took it in to Honda, they thought it had something to do with a part that stuck out from the cellinoid (sorry spelling sucks). They replaced it, and it was fine for 2-3 weeks. Once I reversed into my parking spot it came on. It seems like the coding only likes to come on when I put it into reverse, and then once it’s coding it never goes away. Anyway, I’ll keep you updated. Good luck bro!
     
    [email protected] and takierosales thanked this.
  14. takierosales

    takierosales Member

    Joined:
    Jun 17, 2019
    Posts:
    46
    Thanked:
    5
    Location:
    Philippines
    First Name:
    Romeo Martin
    Car(s):
    2017 Honda Civic 1.8e
    Thanks bro. Noted that. Will update you to with what they’ll come up with later!
     
  15. SDAlexander8

    SDAlexander8 Senior Member

    Joined:
    Jul 11, 2019
    Posts:
    656
    Thanked:
    459
    Occupation:
    Environmental
    Location:
    Indianapolis, IN
    First Name:
    Steve
    Car(s):
    2017 Civic Si Coupe
    Unrelated:

    Did you even give the engine a proper break-in before tuning it?
     
Loading...

Share This Page

Loading...