RV6 Performance FK8 Civic Type-R Downpipe Options

02SilverSiHB

Senior Member
First Name
Mike
Joined
Jan 3, 2018
Messages
2,565
Reaction score
1,591
Location
Colorado Springs, CO
Car(s)
2017 FK8
Vehicle Showcase
1
Country flag
I threw an emissions CEL with my Catted RV6 DP and the included defouler within 100 miles of install. Is that... normal? I thought that the Catted DP wasn't supposed to do that, especially with a defouler.
that is strange...but most of us are already running flashpro or ktuner to avoid that. I'd recommend getting one of those anyway since you're running at least that downpipe



Advertisement


 
OP
RV6

RV6

Elite Sponsor
Joined
Feb 10, 2017
Messages
294
Reaction score
552
Location
IL
Website
rv6-p.com
Car(s)
2017 Civic Hatch
Vehicle Showcase
1
Country flag
  • Thread starter
  • Thread Starter
  • #407
I threw an emissions CEL with my Catted RV6 DP and the included defouler within 100 miles of install. Is that... normal? I thought that the Catted DP wasn't supposed to do that, especially with a defouler.
It is always possible to get a CEL. Did you pull the battery to reset the emissions trims after the install? Try that, if you are still getting the code, let me know what code it is and I will tell you which way to adjust defouler.
 

davemarco

Senior Member
Joined
Jun 3, 2017
Messages
2,431
Reaction score
1,354
Location
New York
Car(s)
2019 Civic Type R (CBP), 2001 Honda Prelude (Premium White Pearl)
Country flag
It is always possible to get a CEL. Did you pull the battery to reset the emissions trims after the install? Try that, if you are still getting the code, let me know what code it is and I will tell you which way to adjust defouler.
Thanks. I was thinking that the trims would adjust dynamically, but I'll pull the negative terminal off for 15 mins this afternoon to be safe.
 

jasonjm

Senior Member
First Name
Jason
Joined
Jul 29, 2018
Messages
839
Reaction score
409
Location
Pennsylvania
Car(s)
Type-R
Country flag
that is strange...but most of us are already running flashpro or ktuner to avoid that. I'd recommend getting one of those anyway since you're running at least that downpipe
But the readiness monitors as I believe it still will show up not ready ya?
 

boosted180sx

Senior Member
Joined
Mar 27, 2017
Messages
4,102
Reaction score
3,517
Location
torrance, ca
Car(s)
2017 CTR, 2019 370Z Nismo, '16 ILX
Country flag
That sucks. Too bad there isn’t an aftermarket high flow cat solution to pass inspection readiness monitors that isn’t illegal - in my extremely controlling state.
im in california. i'm sure it not much better down here lol.
 

jasonjm

Senior Member
First Name
Jason
Joined
Jul 29, 2018
Messages
839
Reaction score
409
Location
Pennsylvania
Car(s)
Type-R
Country flag
im in california. i'm sure it not much better down here lol.
In PA we have a mechanism that auto adopts CA’s emissions laws.

Many in PA probably don’t know that.

“...Pennsylvania Clean Vehicles Program was implemented which adopted by reference certain provisions of the California Low Emission Vehicle Program in order to address emissions from mobile sources in Pennsylvania...”

The only difference is we have 93 octane everywhere. Some boroughs or towns do have exhaust noise restrictions. You’ll sometimes see “no motorbikes” or “no brake retarding” signs on streets round here. The further out into the burbs or woods you get the less they care about the noise.
 

Crisostomoz

Member
Joined
Mar 11, 2019
Messages
5
Reaction score
2
Location
Canada
Car(s)
FK8
Country flag
i hate to be the guy that didn't search properly, but i am about to put an RV6 catted downpipe on my HKS spec-L. Would I need a tune, or I can run without it?

Also, has anyone done the same setup? Was wondering if it would be better if I got a frontpipe to go along as well, cause the HKS spec-L is a 2.5inch catback.
 
OP
RV6

RV6

Elite Sponsor
Joined
Feb 10, 2017
Messages
294
Reaction score
552
Location
IL
Website
rv6-p.com
Car(s)
2017 Civic Hatch
Vehicle Showcase
1
Country flag
  • Thread starter
  • Thread Starter
  • #416
That sucks. Too bad there isn’t an aftermarket high flow cat solution to pass inspection readiness monitors that isn’t illegal - in my extremely controlling state.
A defouler will work most of the time. What people generally do is disable the monitor during regular driving with Ktuner/Hondata. When test time comes around they enable it again and baby it to the test.

i hate to be the guy that didn't search properly, but i am about to put an RV6 catted downpipe on my HKS spec-L. Would I need a tune, or I can run without it?

Also, has anyone done the same setup? Was wondering if it would be better if I got a frontpipe to go along as well, cause the HKS spec-L is a 2.5inch catback.
No tune is needed. You might get a CEL, however this can usually be tuned away by adjusting the defouler.
 

akadic

Senior Member
Joined
Jun 3, 2017
Messages
289
Reaction score
237
Location
Jacksonville, FL
Car(s)
CTR 1722
Country flag
Received mine today in the mail. @RV6, the packaging was absolutely overkill :). I think it could have been dropped from an airplane to my house and it would have been fine. Great packaging really, none should be getting delivered damaged. Do people generally keep the defouler installed regardless if they need it or not?
 

02SilverSiHB

Senior Member
First Name
Mike
Joined
Jan 3, 2018
Messages
2,565
Reaction score
1,591
Location
Colorado Springs, CO
Car(s)
2017 FK8
Vehicle Showcase
1
Country flag
Received mine today in the mail. @RV6, the packaging was absolutely overkill :). I think it could have been dropped from an airplane to my house and it would have been fine. Great packaging really, none should be getting delivered damaged. Do people generally keep the defouler installed regardless if they need it or not?
I didn't use the defouler
 

davemarco

Senior Member
Joined
Jun 3, 2017
Messages
2,431
Reaction score
1,354
Location
New York
Car(s)
2019 Civic Type R (CBP), 2001 Honda Prelude (Premium White Pearl)
Country flag
I can't seem to get the CEL to go off. I plugged in my KTuner v1.2, hooked it up to my laptop, brought up the Error Codes window, and hit "Update". No codes come up though. Does anyone have any recommendations?
 

Advertisement












Advertisement


Top