Advertisement

P0130 code with catted rv6

Beach civic si

Senior Member
First Name
Bert
Joined
Apr 2, 2020
Messages
54
Reaction score
8
Location
Corona ca
Car(s)
2019 civic si
Country flag
Was just wondering I just connected my rv6 catted downpipe to my 2019 civic si and got a CEL within 3 miles of driving. When I data logged the afr was frozen at 27 so the sensor was obviously need reading properly making the car run lean

I then switched back to stock and the CEL was gone and ran perfect
Then tried rv6 again thinking I messed up somewhere during the connection but again the p0130 code flashed again

definitely seems like it’s the pipe
Would I have better luck with the prl catted pipe
I thought the CEL wasn’t really an issue with the catted dp
Frustrating



Advertisement


 

Multaq

Senior Member
First Name
Nick
Joined
Dec 16, 2017
Messages
1,361
Reaction score
532
Location
New York
Car(s)
2018 Civic LX 6SPD
Vehicle Showcase
1
Country flag
Was just wondering I just connected my rv6 catted downpipe to my 2019 civic si and got a CEL within 3 miles of driving. When I data logged the afr was frozen at 27 so the sensor was obviously need reading properly making the car run lean

I then switched back to stock and the CEL was gone and ran perfect
Then tried rv6 again thinking I messed up somewhere during the connection but again the p0130 code flashed again

definitely seems like it’s the pipe
Would I have better luck with the prl catted pipe
I thought the CEL wasn’t really an issue with the catted dp
Frustrating

These cars are very tricky with the CELs. Your best bet is to run the downpipe without the defouler and disable the P0420 code in Ktuner. Than you will be CEL free.
 

10GenPearlSi

Old Man
First Name
Bob
Joined
Jan 12, 2018
Messages
550
Reaction score
441
Location
Houston, Tx
Car(s)
2018 Pearl Si
Vehicle Showcase
1
Country flag
You probably just got a P0139 CEL. Just turn the defouler in a couple of turns.

RV6's solution
 

10GenPearlSi

Old Man
First Name
Bob
Joined
Jan 12, 2018
Messages
550
Reaction score
441
Location
Houston, Tx
Car(s)
2018 Pearl Si
Vehicle Showcase
1
Country flag
I got the same P0139 code, I just disabled it with Ktuner, im assuming this causes no issues?
The only possible issue is with state inspection. I guess that varies from state to state.
 

Ben0012

Senior Member
First Name
Ben
Joined
Mar 25, 2018
Messages
54
Reaction score
66
Location
Virginia
Car(s)
2017 Civic LX Sedan 2.0 CVT
Country flag
The only possible issue is with state inspection. I guess that varies from state to state.
Thanks, I should be good there, they just visually inspect that a cat is on the car.
 

Advertisement






Advertisement




Top